ЕП гледа доклад за ареста на Бойко Борисов. Арестът на Бойко

...
ЕП гледа доклад за ареста на Бойко Борисов. Арестът на Бойко
Коментари Харесай

ЕП гледа доклад за ареста на Бойко Борисов

ЕП гледа отчет за ареста на Бойко Борисов. Арестът на Бойко Борисов влиза за разискване в Европейския парламент. Европейският парламент ще разиска през днешния ден случая със задържането на ръководителя на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов през март тази година. Това демонстрира дневният ред на започващото през днешния ден съвещание на евродепутатите в Страсбург, съобщи Българска телеграфна агенция.
Точката е включена в дневния ред под заглавие
„ Незаконно задържане на водача на опозицията в България “. В известие на Екологичен потенциал се прецизира, че разискването е „ по настоящ въпрос, по искане на политическа група, в наличието на Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз “.



Допълва се, че съгласно член 162 от правилника за дейноcтта на Екологичен потенциал, всяка политическа група има право да предлага тематика за обсъждане по настоящ въпрос от главен интерес за политиката на Европейски Съюз.
Представител на политическата група,
която е предложила настоящия въпрос, ще направи встъпление към разискването. Не се планува Екологичен потенциал да одобри резолюция.

Също в сряда евродепутатите ще чуят речта на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за положението на Европейски Съюз.
Ще бъдат наранени въпросите за поддръжката
за Украйна, глобите против Русия, ограниченията за обезпечаване на енергийните доставки за Европейски Съюз и за ограничение на зависимостта от съветските изкопаеми горива, за цените на енергоносителите.

В същия ден е планувано разискване на заплахата от тежко нарушаване от страна на Унгария на полезностите на Европейски Съюз. Унгария към този момент не може да бъде възприемана като пълноправна народна власт, съгласно евродепутатите, се показва в известие на Екологичен потенциал.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР